Ζέρζοβα – Ταβέρνα, Παναγιά Γορτυνίας, Αρκαδία

Τι είναι ένα γαστρονομικό έγκλημα; Να βρεθείτε στην περιοχή και να μην επισκεφθείτε την ταβέρνα Ζέρζοβα στο χωριό Παναγία, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Δημητσάνα στην Αρκαδία (σύντομα μετακομίζουν στο χωριό Μάρκου, εκεί κοντά, σε δικό τους νέο χώρο).  Κανονικά βέβαια για όσους ενδιαφέρονται για τις καλύτερες των γεύσεων, δεν χρειάζεται να «βρεθούν» στην περιοχή. Ένα ταξιδάκι «γνωριμίας» προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Ανακάλυψα εσχάτως  – και ζητώ συγνώμη γι’ αυτό – τον γαστρονομικό αυτό παράδεισο, μέσω καλών φίλων που μας ξενάγησαν στην περιοχή. Ταβέρνα – καφενείο αυθεντικά Ελληνική, αυθεντικά άλλης εποχής, αυθεντικά φιλόξενη. Οι γεύσεις αγγίζουν το απόλυτο για τις συγκεκριμένες συνταγές, ίσως μάλιστα και να τις ορίζουν.

Μια καλή χωριάτικη σαλάτα με ντομάτα που σε ταξιδεύει στα μποστάνια των παππούδων, με την σπιτική φέτα απόλυτης γευστικής συμπύκνωσης, είναι από μόνη της μια γαστρονομική άποψη. Ήταν έτσι ακριβώς χωρίς υπερβολή.  Με δικές τους ντομάτες, ποικιλίας που ωριμάζει αργά, από το τέλος του καλοκαιριού και μετά… Ο Γιάννης και η Βαγγελιώ, παράγοντας οι ίδιοι τα περισσότερα από τα υλικά που σερβίρουν, έχουν δημιουργήσει ένα χώρο αξέχαστων γεύσεων με ότι κυριαρχεί στην Αρκαδική γη. Φέτα της οικογένειας, προβατίνα στην λαδόκολλα, απίθανες τσιγαριαστές χυλοπίτες με ξυνομυζήθρα, κόκορας, πίτες, θείο δικό τους ψωμί και πολλά άλλα. Τα ψητά δε από τον ξυλόφουρνο, πλησιάζουν το απόλυτο.  Και με επιλεγμένα Ελληνικά κρασιά, μην το ξεχνάμε αυτό…

Μια ταβέρνα σημαντικής γαστρονομικής φιλοσοφίας. Μια ταβέρνα που περιμένει εκεί για να σε «τρελάνει».  Μια πραγματικά αυθεντική, απέριττη αλλά και βαθιά γευστική γαστρονομική εμπειρία.

Δεν προτείνεται απλώς. Είναι κανονικό έγκλημα να μην εκτεθείτε σ αυτές τις γεύσεις.

Αφήστε μια απάντηση